Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sportivii moldoveni la Rio: în luptă intră „artileria grea”

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaМолдавский каноист Сергей Тарновский
Молдавский каноист Сергей Тарновский - Sputnik Moldova
Abonare
Amatorii de sport din Moldova vor ținut pumnii luni concomitent pentru patru sportivi care vor intra în competiție la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Luni, în cadrul Jocurilor Olimpice, vor evolua patru sportivi moldoveni: trei la atletica ușoară și unul la canotaj.

În această zi va intra în cursă la JO una dintre principalele speranțe a Moldovei la medalie, canoistul Serghei Tarnovschi, care a câștigatanul anul trecut medalia de bronz la campionatul lumii. El va evolua la distanța de 1000 de metri, în cea de-a treia cursa, care va începe la ora 15.16, ora Chișinăului. Semifinalele la această disciplină vor avea loc la ora 16.38, iar cursa finală este planificată pentru data de 16 august.

Олимпийские медали Рио-2016 - Sputnik Moldova
Sport
Plata în sport: cine va primi cel mai mare premiu pentru medalia de la Olimpiadă

Tot luni vor fi disputate medaliile la aruncarea ciocanului, femei. În partea finală a competițiilor pe locul cinci s-a clasat Zalina Marghieva care participă pentru a treia oară la JO, după cele de la Beijing și Londra. În capitala marii Britanii, Zalina a reușit de asemenea să se califice în finală. competițiile vor începe la ora 16.40.

În calificări vor evolua încă doi atleți moldoveni: Vladimir Letnikov urmează să evolueze în grupa „B" la triplu salt. Începutul la ora 15.30. În același timp va fi dat startul pentru competițiile în grupa „A". Pentru a se califica direct în finală, sportivii ar trbui să demonstreze rezultatul de 16,95 m. În total în acest sector se vor produce 48 de sportivi, dintre care doar 12 vor obține dreptul de a lupta pentru medalie la 16 august.

Николай Журавский - Sputnik Moldova
Sport
Juravschi dezvăluie cine ar putea conta pe medalii la Olimpiadă

La aruncarea discului, Moldova este reprezentată de Natalia Stratulat care va încheia la 15 august șirul evoluţiilor sportivilor noștri. Ea va concura în grupa „A". Începutul competiției — la 02.30, ora Chișinăului. Componența definitivă a participanților la finală va fi cunoscut după competiția atletelor din grupa „B" (începutul la ora 03.50, ora Chișinăului). Pentru a se califica direct în finală, sportivele vor trebui să arunce discul la o distanță de 62,00 m.

În total, la JO au plecat 23 de reprezentanți ai Moldovei. La momentul actual cel mai bun rezultat a fost înregistrat de către halterofilul Alexandru Șpac (categoria de greutate de până la 77 kg), acesta clasându-se pe locul cinci. Un alt halterofil, Serghei Cechir (categoria de greutate de până la 69 kg), a ocupat locul șapte, iar Natalia Prișcepa (categoria de greutate de până la 75 kg), este a douăsprezecea în clasament.

Fluxul de știri
0