Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Juravschi dezvăluie cine ar putea conta pe medalii la Olimpiadă

© Sputnik / Мирослав РотарьНиколай Журавский
Николай Журавский - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comitetului Olimpic din Moldova, Nicolae Juravschi, s-a referit la condiţiile în care sportivii moldoveni ar putea obţine distincţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

CHIȘINĂU, 11 aug — Sputnik. Președintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi, consideră că în echipa Moldovei sunt câțiva sportivi care pot conta pe rezultate înalte la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Juravschi a vorbit despre asta în interviul acordat Asociației Presei Sportive din țară.

„Nu m-aș aventura să fac acum prognoze, mai ales când vedem cum lideri ai sportului mondial părăsesc Olimpiada unul după altul. Desigur, în echipa Moldovei sunt 3 — 4 sportivi cu un nivel înalt de pregătire, însă foarte mult va depinde de starea lor psihologică. Jocurile Olimpice nu pot fi comparat cu nimic, sunt competiții deosebite", a spus Juravschi.

Şeful CNO a mai adăugat că un stimulent pentru sportivi este şi grija pe care o simt din partea statului.

Молдавский тяжелоатлет Александр Шпак - Sputnik Moldova
Sport
Halterofilul Alexandru Șpac, printre primii cinci la Olimpiadă

Cel mai bun rezultat al sportivilor moldoveni la momentul de față a fost înregistrat de halterofilul Alexandru Șpac (categoria de greutate până la 77 kg), care s-a clasat pe locul cinci. Un alt reprezentant ale acestei probe sportive, Serghei Cechir (categoria de greutate până la 69 kg), a ocupat locul șapte la Rio.

Echipa Moldovei la Jocurile de la Rio a fost constituită din 23 de sportivi: trei luptători — Mariana Cherdivara-Eșanu (58 kg), Evgheni Nedealco (74 kg) și Nicolae Ceban (97 kg), aruncătoarele de ciocan Zalina Merghieva și Marina Nichișenco, maratoniștii Roman Prodius și Lilia Fisicovici, aruncătorul de greutate Ivan Emelianov, aruncătorul de ciocan Serghei Marghiev, aruncătoarele de disc Natalia Stratulat (numele anterior Artâc) și Dimitriana Surdu, Vladimir Letnicov la săritură triplă, canoistul Serghei Tarnovschi (canoe simplu, 1000 m), dar și de Oleg Tarnovschi (canoe dublu, 1000 m), taekwondo-istul Aaron Cuc (80kg), înotătorii Alexsei Sanicov (200 m, stil liber) și Tatiana Chișca (100 m, brasse), judo-istul Valeriu Duminică (81 kg), Alexandra Mârca la trageri cu arcul, tenismanul Radu Albot, halterofilii Alexandr Șpac (77 kg) și Sergiu Cechir (69 kg) şi Natalia Prişcepa (75 kg).

Albot și-a încheiat evoluția la Olimpiadă, pierzând în turul doi în fața croatului Marin Čilić; arcașul Alexandra Mârca s-a clasat pe locul 17, cedând în 1/16 de finală în fața chinezoaicei Zeaxin Vu; judocanul Valeriu Duminică a cedat în 1/8 de  finală în fața italianului Matteo Marconcini ieșind în final pe locul 9; înotătorii Alexei Sancov (200 metri, liber) și Tatiana Chișca (100 metri, bras) nu au reușit să se califice în semifinale.

Fluxul de știri
0