Berlinul „forțează” apropierea dintre Occident și Rusia

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaFrank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Berlinul și Moscova trebuie să mențină dialogul și să urmărească obținerea de soluții, iar Rusia nu se află în confruntare cu Occidentul, a declarat ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, informează RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Potrivit șefului diplomației de la Berlin, Occidentul și Rusia trebuie să mențină dialogul și să facă eforturi mari în vederea identificării soluțiilor. La aceste aspecte Steinmeier s-a referit în cadrul unei lecții publice ținute la Universitatea Federală din Ural.

Встреча глав МИД России и Германии С.Лаврова с В.Штайнмайером - Sputnik Moldova
Politică
Steinmeier, despre condițiile în care Transnistria poate obține statut special

În opinia diplomatului, la ora actuală Rusia și Occidentul nu se află într-o stare de confruntare, ci dimpotrivă, mulți occidentali pledează pentru o apropiere de Rusia.

Frank-Walter Steinmeier a sosit duminică la Ekaterinburg, unde s-a întâlnit cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Cei doi diplomați urmează să discute despre situația din Crimeea și Siria. Mai mult, Steinmeier va participa la deschiderea școlii de vară ruso-germane, cu genericul „Direcțiile de dezvoltare a sectorului energetic. Provocări actuale”. Evenimentul va avea loc în cadrul Universității federale din Ural.

Fluxul de știri
0