Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cifre sumbre: 14 minori înecaţi în lacurile din ţară

© teotrandafir.comÎnec, piscină, tragedie
Înec, piscină, tragedie - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul anului, în bazinele acvatice din țară s-au înecat 85 de persoane, dintre care 14 minori.

CHIŞINĂU, 15 aug – Sputnik. În ultimele 24 de ore, două persoane și-au pierdut viața la scăldat în bazinele acvatice din țară.

Primul caz de înec a avut loc, duminică, la ora 15.00, în iazul din apropierea satului Chiștelnița, raionul Telenești. Un bărbat în vârstă de 44 de ani a intrat în apă și nu a mai ieșit.

Днестр - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cazuri de înec pe Nistru

Cazul a fost raportat Serviciului Situații Excepționale, care în aceeași zi a întreprins lucrări subacvatice pentru recuperarea persoanei. La ora 19.25 minute, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost scos la suprafaţă.

Una alt caz de înec a avut loc tot duminică, la ora 18.40 minute, în apropiere de localitatea Bisericani, raionul Glodeni. De această dată pradă apelor a căzut un bărbat în vârstă de 57 de ani.

Din primele cercetări s-a stabilit că persoana a mers la scăldat în râul Prut, iar în timp ce înota s-ar fi lovit la cap de un obstacol aflat în apă. După incident, omul nu a mai reușit să iasă din râu.

Conform datelor operative ale salvatorilor, de la începutul anului, în bazinele acvatice din țară s-au înecat 85 de persoane, inclusiv 14 minori.

Fluxul de știri
0