Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poroșenco s-a răzgândit. Vrea să evite escaladarea tensiunilor cu Rusia

© Sputnik / Mikola LazarenkoPetro Poroshenko attends graduation ceremony at National University of Defense of Ukraine
Petro Poroshenko attends graduation ceremony at National University of Defense of Ukraine - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, susține că vrea să evite escaladarea tensiunilor în relațiile cu Rusia.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Într-o discuție telefonică recentă cu vicepreședintele SUA, Joe Biden, Poroșenko a declarat că Kievul vrea să evite escaladarea tensiunilor în relațiile cu Rusia. Despre aceasta se spune pe site-ul oficial al liderului de la Kiev.

Премьер-министр РФ Д. Медведев провел заседание правительства РФ, DMITRI MEDVEDEV - Sputnik Moldova
Medvedev: întreruperea relațiilor diplomatice cu Ucraina e posibilă

Totodată, Poroșenko a respins acuzațiile Moscovei, care susține că autoritățile ucrainene au autorizat comiterea de acțiuni diversioniste în peninsula Crimeea.

Poroșenko a subliniat, de asemenea, importanța respectării înțelegerilor de la Minsk și continuarea negocierilor în formatul normand.

Serviciile speciale ruse au anunțat recent că au reținut un grup de diversioniști care au pătruns în Crimeea, având scopul de a comite diversiuni. În timpul reținerii au fost omorâți un soldat rus și un ofițer al serviciilor speciale ruse.

Ulterior Vladimir Putin a declarat că după acest incident nu pot avea loc discuții în formatul normand și că asemenea acțiuni nu pot să nu aibă urmări.

Fluxul de știri
0