Medvedev: întreruperea relațiilor diplomatice cu Ucraina e posibilă

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр РФ Д. Медведев провел заседание правительства РФ, DMITRI MEDVEDEV
Премьер-министр РФ Д. Медведев провел заседание правительства РФ, DMITRI MEDVEDEV - Sputnik Moldova
Abonare
După ce presa a scris că în cercurile guvernamentale rusești se vorbește despre o posibilă întrerupere a relațiilor diplomatice ruso-ucrainene, referitor la acest subiect s-a pronunțat oficial premierul Rusiei, Dmitri Medvedev.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Potrivit lui Dmitri Medvedev, dacă nu vor exista alte posibilități de aplanare a dialogului cu Ucraina, atunci președintele Rusiei ar putea să decidă întreruperea relațiilor diplomatice cu această țară.

Ситуация на пропускном пункте Армянск - Sputnik Moldova
Tensiuni ruso-ucrainene la frontiera dintre Ucraina și Crimeea

Mdvedev a amintit că Rusia a întrerupt acum câțiva ani relațiile cu Georgia.

„Nu aș dori să se ajungă la un asemenea scenariu, dar dacă nu vor exista alte posibilități de a influența situația creată, președintele, probabil, va lua o asemenea decizie”, a declarat Dmitri Medvedev, citat de RIA Novosti.

Premierul rus a condamnat faptul că autoritățile de la Kiev au aprobat comiterea în Crimeea a unui șir de acțiuni diversioniste.

La ora actuală relațiile diplomatice ruso-ucrainene nu sunt la cel mai bun nivel, iar Moscova nu are un ambasador acreditat la Kiev. Autoritățile ucrainene susțin că actualul nivel al contactelor diplomatioce cu Rusia este suficient și că nu e nevoie de un ambasador al Rusiei acreditat în Ucraina.

Fluxul de știri
0