Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Data de 13, cu ghinion pentru Platforma DA: corturile din PMAN, evacuate

© Sputnik / Мирослав Ротарьпалатки Платформа ДА Corturi
палатки Платформа ДА Corturi - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a făcut ordine în Piața Marii Adunări Naționale, după ce justiția a decis că Platforma DA trebuie să elibereze centrul Chișinăului, pe care îl ocupă din toamna anului trecut.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Corturile din Piața Marii Adunări Naționale, instalate de Platforma DA, au fost demontate sâmbătă dimineața de forțele de ordine, după ce a intrat în vigoare o hotărâre judecătorească ce obligă organizatorii manifestațiilor din fața Casei Guvernului să părăsească centrul capitalei, pe care îl ocupă din toamna lui 2015.

Платформа ДА в Кондрице - Sputnik Moldova
Politică
Șoc politic: ”Platforma civică Demnitate și Adevăr” nu există

Polițiștilor le-au trebuit circa două ore ca să evacueze construcțiile improvizate din PMAN.

Vineri, adică acum o zi, participanții la conflictul Războiul pentru Apărarea Integrității Teritoriale a Republicii Moldova, au încercat să-i convingă pe liderii DA să scoată de bună voie corturile din piață. Potrivit veteranilor războiului de la Nistru, Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău trebuie să fie un loc pentru desfășurarea de manifestații patriotice, dar nu o zonă monopolizată de unul dintre cele câteva zeci de partide înregistrate în Republica Moldova.

Recent PSRM și ”Partidul Nostru”, care au instalat corturi tot în 2015 în fața Parlamentului, eliberat strada, în legătură cu lucrările de reparație a străzii Ștefan cel Mare. Totodată, cele două formațiuni, care au organizat proteste împreună cu Platforma DA, au anunțat că ar putea relua acest gen de manifestații.

Fluxul de știri
0