Tensiuni ruso-ucrainene la frontiera dintre Ucraina și Crimeea

© Sputnik / Andrei Iglov / Accesați arhiva multimediaСитуация на пропускном пункте "Армянск"
Ситуация на пропускном пункте Армянск - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În noaptea de 7 august, la frontiera dintre peninsula Crimeea și Ucraina au avut loc ciocniri armate, care s-ar fi soldat cu decese, afirmă publicația Komsomoskaia Pravda din Crimeea.

CHIȘINĂU, 7 august — Sputnik.  În noaptea de 6 spre 7 august, partea ucraineană a încercat să provoace o diversiune la frontiera cu peninsula Crimeea, pentru a pătrunde pe teritoriul republicii autonome, transmite agenția Lenta.ru, cu referire la Komsomolskaia Pravda din Crimeea.

Publicația afirmă că locuitorii localității Armeansk din Crimeea, pe teritoriul căruia se află un punct de control la frontiera cu Ucraina, au auzit focuri de arme.

"În oraș circulă TAB-uri și persoane în veste antiglonț. Circulă zvonuri că unul din grăniceri a fost omorât", afirmă sursa citată.

În dimineața de 7 august, autoritățile ucrainene au anunțat blocarea temporară a circulației persoanelor și a transportului prin trei punct de control la frontiera cu peninsula Crimeea, ceea ce a dus la blocarea întregului trafic între Ucraina și Crimeea. Potrivit declarației Kievului, astfel de măsuri au fost luate drept răspuns la acțiunile părții ruse, care ar fi blocat circulația la propriile puncte de control. Peste câteva ore, circulația transportului a fost reluată, iar reprezentanții părții ruse nu au oferit nici un fel de comentarii.

În prezent, structurile de forță ale Federației Ruse demarează o anchetă în ceea ce privește crearea unei grupări paramilitare la frontiera cu Crimeea. La 4 august, procuratura peninsulei a înaintat o învinuire lui Lenur Isleamov, coordonatorul acțiunilor de blocare a Crimeii, care a fost anunțat în căutare generală la nivel federal.

În martie, autoritățile din Crimeea au anunțat că un grup de 30 de radicali ucraineni au pătruns pe teritoriul peninsulei. Potrivit viceprim-ministrului republicii autonome, Ruslan Balbek, combatanții au sosit în regiune pentru a destabiliza situația.

Fluxul de știri
0