Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Într-o lună şi jumătate, Banca Naţională a Moldovei va avea noi viceguvernatori

© Sputnik / Мирослав РотарьНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În primele şedinţe ale sesiuni de toamnă, Parlamentul va numi doi noi viceguvernatori la Banca Naţională a Moldovei.

CHIŞINĂU, 12 aug – Sputnik. Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, a declarat că într-o lună şi jumătate la BNM vor fi numiţi încă doi viceguvernatori.

„Am prezentat în luna iulie Parlamentului două candidaturi pentru funcţia de viceguvernator al BNM. Din păcate, Parlamentul a fost supraîncărcat cu multe chestiuni, dar au fost şi anumite circumstanţe personale când aceste candidaturi nu s-au putut prezenta în Parlament”, a declarat Cioclea.

Guvernatorul a menţionat că a decis de comun acord cu preşedintele Legislativului, Andrian Candu, să revină la propunerea cu privire la aceste două persoane în primele zile ale sesiunii parlamentare de toamnă.

Şeful BNM a evitat să ofere numele celor două candidaturi, dar a spus că acestea au o experienţă internaţională, studii peste hotare şi nu sunt persoane care pot fi considerate din sistem.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Salarii mai mari pentru angajații BNM

„Sunt din Moldova şi cunosc foarte bine sistemul bancar şi sunt apreciaţi de partenerii internaţionali. Ambele persoane sunt integre şi cu o reputaţie domestică şi internaţională de calitate. Sper foarte mult să aibă susţinerea parlamentarilor. Voi face tot posibilul să-i prezint şi să-i apăr, în sensul bun al cuvântului, în plen. Sper foarte mult ca într-o lună şi jumătate să fie completat Consiliul Executiv al BNM cu cei doi membri, atunci vom avea şi Consiliul de supraveghere completat şi vom putea face mult mai multe reforme în comun”, a declarat Sergiu Cioclea.

Banca Naţională a Moldovei este condusă de un Comitet executiv format din cinci membri și de un Consiliu de supraveghere format din 7 membri, reprezentat actualmente de Sergiu Cioclea – guvernator al BNM, preşedinte al Consiliului de supraveghere, președinte al Comitetului executiv, Aureliu Cincilei – viceguvernator al BNM, membru al Comitetului executiv şi Ion Sturzu – viceguvernator al BNM, membru al Comitetului executiv.

Fluxul de știri
0