Salarii mai mari pentru angajații BNM

© Sputnik / Miroslav RotariНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Conform prevederilor unui proiect de Lege înaintat în Parlament, angajații Băncii Naționale a Moldovei (BNM) ar urma să primească salarii mai mari. Acestea vor fi aliniate la salariile posturilor similare de pe piaţa generală și din sectorul financiar-bancar.

CHIȘINĂU, 19 iul. – Sputnik. Legislatorii urmează să modifice şi să completeze Legea cu privire la BNM, care ar alinia salariile angajaților la salariile posturilor similare ca complextate şi impact din piaţa generală şi sectorul financiar-bancar.

„Banca Națională stabileşte şi menţine sistemul de salarizare al angajaţilor săi într-un mod care, conform principiilor acceptate în practica internaţională, ar asigura echitatea internă şi competitivitatea externă, fiind aliniată la salariile posturilor similare ca complextate şi impact din piaţa generală şi sectorul financiar-bancar”, prevede documentul.


Solicitat de Sputnik, expertul în domeniul pieței financiare Dionisie Comerzan a spus că acest proiect de lege este binevenit, întrucât angajații de la BNM trebuie să aibă un salariu decent.


”Consider că era și timpul ca legiuitorii să conștientizeze că angajatii organului de reglementare și supraveghere a pieței bancare trebuie, în mod obligatoriu, să primească salarii decente, nu mai mici decât cele înregistrate la băncile licențiate. Mai mult, sa nu uităm faptul că BNM generează profit și se află la autofinanțare”, a precizat Dionisie Comerzan.

Fluxul de știri
0