Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Vinerea Moldovei la Rio: cine începe şi cine încheie cursa olimpică

© photo: facebook.com/hookgripМолдавская тяжелоатлетка Наталья Прищепа
Молдавская тяжелоатлетка Наталья Прищепа - Sputnik Moldova
Abonare
Patru reprezentanți ai Moldovei vor intra vineri în cursa pentru medalii la cea de-a XXXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară. Este vorba de trei reprezentante a atleticii uşoare și o halterofilă.

CHIȘINĂU, 12 aug — Sputnik. Pe arena jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro vor ieși vineri patru sportivi moldoveni. Astăzi încep competițiile la atletica ușoară, Moldova fiind reprezentată la probele respective de nouă persoane. Trei dintre ei vor intra în competițiile chiar la 12 august.

Prima care va intra în concurs este aruncătoarea de disc Dimitriana Surdu. Ea face parte din grupa "A" şi va evolua cu numărul şase. Competițiile vor începe la 16.05, ora Chișinăului.

În total, în ambele grupe participă câte 18 sportive și doar douăsprezece vor ajunge în finala care va avea loc în noaptea spre sâmbătă (04.00, ora Chișinăului). Rezultatul de 18,40 metri va permite calificarea automat. Recordul personal al Dimitrianei Surdu este de 17,85 metri şi a fos stabilit în luna mai a acestui an la turneul de la Tiraspol.

Николай Журавский - Sputnik Moldova
Sport
Juravschi dezvăluie cine ar putea conta pe medalii la Olimpiadă

În sectorul de aruncare a ciocanului vor fi prezente surorile Zalina Marghieva și Marina Nichișenco. Zalina va evolua în grupa "A", iar competiţia va începe la ora 20.40, ora locală (02.40, ora Chișinăului). Marina este în grupa "B", care va evolua la 22.10, ora locală (04.10, ora Chișinăului). Pentru a accede direct în finală, atletele ar trebui să arunce greutatea la o distanță de 72,00 metri.

Recordurile personale ale ambelor aruncătoare de ciocan din Moldova depășesc normativul de calificare. La campionatul țării din luna februarie curent Zalina a aruncat greutatea la distanţa de 74,21 metri, iar Marina a demonstrat de două ori, în 2009 și în 2015, rezultatul de 72,53 metri.

Vineri va intra în cursă și singura reprezentantă a Moldovei la atletica grea. Halterofila Natalai Prișcepa, categoria de greutate de până la 75 de kilograme, va evolua în grupa "B", care va începe competițiile la 18.30, ora Chișinăului. La 21.30 vor concura sportivele din grupa "A", după care va fi clar cine intră în posesia medaliilor.

Până la moment, cea mai bună evoluţie dintre sportivii moldoveni a avut-o halterofilul Alexandru Șpac (categoria de până la 77 kg), care s-a clasat pe locul cinci. Un alt reprezentant al echipei naţionale la această probă sportivă, Serghei Cechir (categoria de până la 69 de kg) a ocupat locul șapte la Jocurile de la Rio.

Fluxul de știri
0