Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La cea mai securizată puşcărie din ţară, condamnaţii pe viaţă vor juca „Hamlet"

© Photo : RIA Novosti« Hamlet » va être jouée en Corée du Nord
« Hamlet » va être jouée en Corée du Nord - Sputnik Moldova
Abonare
Deţinuţi condamnaţi pe viaţă de la Penitenciarul nr. 17 din Rezina vor juca rolurile principale în spectacolul după piesa shakespeariană „Hamlet”. Premiera va avea loc la 15 septembrie.

CHIŞINĂU, 12 aug – Sputnik. Unsprezece deţinuţi condamnaţi pe viaţă de la Penitenciarul nr. 17 din Rezina vor juca rolurile principale în spectacolul după piesa lui Shakespeare „Hamlet”.

„Hamlet” este una dintre capodoperele lui William Shakespeare. Deși prima reprezentație datează din jurul anului 1600, textul tragediei a fost publicat pentru prima oară doar în 1603. Din această tragedie provine tirada filozofică: „a fi, sau a nu fi, aceasta-i întrebarea”, devenită ulterior celebră și foarte des citată.

nunta - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Douăzeci de nunţi într-un penitenciar din ţară

Spectacolul este montat de regizoarea Luminița Țâcu. Premiera va avea loc pe 15 septembrie, în curtea interioară a Penitenciarului nr.17, cea mai securizată puşcărie din Moldova.

Costumele personajelor piesei sunt confecţionate la atelierul de confecții al Întreprinderii de Stat „Russca” de pe teritoriul Penitenciarului nr. 7-Rusca, iar decorul din metal forjat – la Penitenciarul nr. 9-Pruncul.

Potrivit Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), ulterior spectacolul ar putea fi montat și pe scena unui teatru din Chișinău.

„Terapia prin teatru e o noutate pentru sistemul penitenciar din Moldova”, a declarat directorul adjunct al DIP, Igor Guja.

Potrivit acestuia, DIP împreună cu partenerii de dezvoltare îşi consolidează eforturile pentru a le oferi deținuților o paletă cât mai diversă de activități, care îi va ajuta să lase în urmă comportamentul infracțional și să devină membri responsabili ai societății.

Fluxul de știri
0