Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Douăzeci de nunţi într-un penitenciar din ţară

CC0 / Pixabay / Pexels / nunta
nunta - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul anului până în prezent, în Penitenciarul nr.9-Pruncul au fost înregistrate 20 de căsătorii.

CHIŞINĂU, 10 aug – Sputnik. Indiferent de împrejurările în care i-a aruncat soarta, dincolo de gratii, un deţinut care îşi ispăşeşte pedeapsa privativă de libertate în Penitenciarul nr.9-Pruncul şi aleasa sa din libertate şi-au jurat credinţă şi iubire, rostind un „Da” ferm în faţa ofiţerului stării civile.

обручальные кольца inele verighete - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De ce divorţează moldovenii?

Potrivit datelor prezentate de Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP), de la începutul anului până în prezent, în Penitenciarul nr.9-Pruncul au fost înregistrate 20 de căsătorii.

„Scopul primordial al desfăşurării acestor evenimente în detenţie este menţinerea legăturii persoanelor private de libertate cu familia. Asemenea evenimente au un impact pozitiv asupra deţinuţilor, motivându-i să aibă un comportament demn şi responsabil în perioada detenţiei dar şi pentru o resocializare de succes a acestora în perioada de după eliberare”, potrivit DIP.

Ultima căsătorie a avut loc, miercuri, 10 august, în incinta instituţiei de detenţie şi a fost oficiată de ofițerul Stării Civile Chişinău.

Mirii se cunosc încă din libertate. Astăzi au decis să-şi înregistreze oficial căsătoria în speranţa că, împreună, vor depăşi mai uşor greutăţile vieţii.

Deţinutul are 28 de ani şi a fost condamnat la 7 ani şi 7 luni privaţiune de libertate, ispăşindu-şi pedeapsa din anul 2013.

Fluxul de știri
0