Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă în armata Ucrainei. Cât de gravă este situația la frontiera Moldovei

© Sputnik / Стрингер / Trecere la banca de fotografiiУкраинские военные на бронеавтомобилях КРАЗ
Украинские военные на бронеавтомобилях КРАЗ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Plasarea în stare de alertă a forțelor armate ucrainene la ordinul președintelui Poroșenko a provocat neliniște în regiune. Mai multe publicații scriu despre o alertă de război în Europa. Corespondentul Sputnik a solicitat opinia unui expert pe marginea acestei situații.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Incidentul recent din Crimeea, adică încercarea serviciilor speciale ucrainene de a organiza pe peninsulă acțiuni diversioniste, nu va trece fără urmări, iar Ucraina este o țară instabilă, cu probleme grave în mai multe regiuni, inclusiv la Kiev. Această țară a devenit un focar de instabilitate în regiune, consideră analistul politic Valeriu Ostalep, care a comentat în exclusivitate pentru Sputnik evenimentele din ultimele zile din țara vecină.

Подготовка пехоты Нацгвардии Украины по методике НАТО. Pregătirea trupelor militare ucrainene în baza metodologiilor NATO - Sputnik Moldova
Poroșenko a decretat alertă de război

Fiind întrebat dacă activizarea militară a Kievului ar putea avea legătură cu apropierea spectaculoasă dintre Rusia și Turcia, Valeriu Ostalep a subliniat că instabilitatea din Ucraina are multiple cauze.

”Toată Ucraina este instabilă. Din păcate, ne așteptăm ca în următorii cel puțin doi – trei ani în această țară să se producă mai multe evenimente de militarizare. Ucraina are mai multe regiuni instabile. Pe lângă situația din Donețk și Lugansk, despre care se cunoaște mai mult, există probleme serioase și la Odesa, la frontiera cu Crimeea și chiar la Kiev situația nu este deloc stabilă”, a menționat Ostalep.

În opinia expertului, Ucraina a devenit un focar de instabilitate în regiune și această stare de lucruri va mai persista. El a mai subliniat că Ucraina trece prin cea mai dificilă perioadă din ultimii o sută de ani.

Potrivit lui Ostalep, instabilitatea generală din Ucraina, dar și schimbările regionale care îi induc o stare de nervozitate guvernării de la Kiev, determină conducerea acestei țări, formată din mai multe grupări între care există relații dificile, să recurgă la mobilizări periodice al căror scop este sa verificarea capacității de apărare.

Fluxul de știri
0