Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poroșenko a decretat alertă de război

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaПодготовка пехоты Нацгвардии Украины по методике НАТО. Pregătirea trupelor militare ucrainene în baza metodologiilor NATO
Подготовка пехоты Нацгвардии Украины по методике НАТО. Pregătirea trupelor militare ucrainene în baza metodologiilor NATO - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ucrainean Petro Poroşenko a anunțat joi, pe contul său de twitter, alertă maximă de luptă, după ce Ukraina a fost învinuită de Rusia că ar fi încercat să destabilizeze regiunea.

CHIȘINĂU, 12 aug — Sputnik. Președintele ucrainean Petro Poroşenko a anunțat joi, pe contul său de twitter, alertă maximă de luptă pentru toate unitățile militare, în special la frontiera administrativă cu Crimeea. Aceasta ar fi o reacție la declarațiile oficialilor ruși în privința pregătirii unor atacuri teroriste în regiune.

„Am ordonat punerea în alertă maximă de luptă a tuturor unităţilor la frontiera administrativă cu Crimeea şi de-a lungul întregii linii de separaţie a forţelor din Donbas', a scris Poroşenko pe contul său de Twitter.​

Preşedintele rus, Vladimir Putin a acuzat miercuri Kievul că încercarea să provoce un nou conflict pentru a destabiliza peninsula Crimeea. Președintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat joi că dorește să vorbească direct cu președintele rus Vladimir Putin şi cu mai mulţi lideri occidentali în contextul escaladării tensiunilor dintre Kiev şi Moscova, relatează Reuters.

Totodată, deputatul neafiliat Dmitrii Yaroș a anunțat pe pagina sa de facebook despre susținerea deciziei președintelui ucrainean și a sfătuit să nu uite de partea de nord ațării, mai ales pe segmentul Kharkiv și de regiunile cu risc sporit — Nykolaev și Odessa.

"Din câte cunosc, forțele de apărare aeriană ale Ucraina sunt la fel pregătite și sunt în alertă maximă de luptă, în cazul unui atac aerian, inamicii vor suferi mari pierderi…." — a scris Yarosh pe pagina sa de Facebook.

Miercuri, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a anunțat că au fost prevenite mai multe atacuri teroriste, ce urmau să fie comise în Crimeea. În spatele acestora ar fi stat serviciile speciale ale Ucrainei.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a declarat că autoritățile ucrainene ”au trecut la practica terorii” și a spus că o nouă întâlnire în „formatul normand” cu privirea la solutionarea pasnica a conflictului din Donbas nu are niciun sens, informează RIA Novosti.

Peninsula Crimeea a devenit o regiune rusească după ce în martie 2014 a avut loc un referendum în care 96,77% din alegătorii din Republica Crimeea și 95,6% dintre locuitorii din Sevastopol au fost în favoarea alipirii la Federația Rusă.

Fluxul de știri
0