Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a solicitat Filat în celulă de când este condamnat

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Au trecut şase săptămâni de la pronunţarea sentinţei de către prima instanţă şi 10 luni de detenţie pentru Vladimir Filat.

CHIŞINĂU, 7 aug – Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat a fost condamnat, la 27 iunie, de prima instanţă la 9 ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Magistraţii au mai decis să confişte toate bunurile lui Filat, care au fost dobândite ilicit. Astfel, s-a stabilit confiscarea a 4 automobile de lux în valoare de 4,5 milioane de lei. Vor fi confiscate, de asemenea, mai multe bunuri dobândite ilicit cu o valoare totală de peste 791,2 milioane.

Procurorii, dar şi avocaţii ex-premierului, au atacat deja la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Buiucani. Până la pronunţarea sentinţei definitive şi irevocabile, Vladimir Filat va sta în arest în Penitenciarul nr.13 din Chişinău. 

Agenţia Sputnik Moldova a solicitat de la Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) informaţii cu privire la detenţia lui Filat după decizia Judecătoriei Buiucani.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată puşcăria în care îşi va ispăşi pedeapsa Filat

Astfel, Filat se află în continuare singur în celulă. Acesta nu mai are nici un vecin timp de două luni. 

„Condiţiile de detenţie ale lui Vladimir Filat nu s-au schimbat, el are în continuare statutul de preventiv până la pronunţarea sentinţei definitive”, a declarat pentru Sputnik, Ana Botez, ofiţer de presă la DIP. 

Potrivit lui Botez, de la pronunţarea deciziei de către Judecătoria Buiucani, Filat a fost vizitat o dată de de tatăl şi fratele său. Vizitele au fost separate. De asemenea, zilnic, ex-premierul beneficiază de întrevederi cu avocaţii săi. 

Am întrebat DIP şi dacă a avut vreo solicitare Filat către Departamentul Instituţiilor Penitenciare de când a fost pronunţată sentinţa.  

„A avut solicitări legate de vizite de care a şi beneficiat”, a declarat Ana Botez. 

Cât priveşte starea de sănătate a preventivului Filat, DIP spune că este bună, iar zilnic este vizitat de medicul penitenciarului. 

Vladimir Filat a fost condamnat în cadrul unui dosar de corupţie. Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat. 

Fluxul de știri
0