Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fostul lider al Transnistriei, la un pas de a-şi pierde viaţa în Marea Neagră

© Sputnik / Мирослав РотарьИгорь Николаевич Смирнов
Игорь Николаевич Смирнов - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Smirnov a fost salvat de grănicerii de la Odesa. Ei au reacționat în toiul nopții la semnalul de alarmă și au salvat ambarcaţiunea politicianului, care a fost luată de curenţi şi dusă în larg.

CHIȘINĂU, 11 aug — Sputnik. Paza de coastă de la Odesa a reușit să-l salveze pe fostul lider transnistrean, Igor Smirnov, transmite departamentul de presă al Serviciului Grănicedri ucrainean. Incidentul a avut loc la 5 august, aproximativ la ora 23.00. Marinarii au recepţionat un apel SOS de pe șalupa aflată în pericol în apropiere de Odesa.

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Statutul special al Transnistriei nu poate fi discutat în timpul apropiat

La o distanţă de cinci mile de la mal, ambarcațiunii i-a ieșit din funcțiune motorul principal. La bord se aflau trei persoane, între care și fostul șef al administrației de la Tiraspol, Igor Smirnov.

Paza de coastă a sosit în scurt timp la locul incidentului, remorcând șalupa și transportând-o în portul Iliciovsk.

Igor Smirnov s-a născut în anul 1941 în orașul Petropavlovsk-Kamceatski. Acesta este un om politic și de stat din regiunea transnistreană. A fost primul lider al nerecunoscutei RMN, de la 2 septembrie 1990 până la 30 decembrie 2011. Acum este deputat al Sovietului Suprem al regiunii.

© dpsu.gov.uaIgor Smirnov
Igor Smirnov - Sputnik Moldova
Igor Smirnov

 

 

 

Fluxul de știri
0