Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Miercurea olimpicilor moldoveni: va evolua Alexandru Șpac

© photo: facebook.com/Александр ШпакМолдавский тяжелоатлет Александр Шпак
Молдавский тяжелоатлет Александр Шпак - Sputnik Moldova
Abonare
Singurul reprezentant al Moldovei care va lupta miercuri pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro va fi halterofilul Alexandru Șpac (categoria de până la 77 kg).

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Miercuri, la Rio de Janeiro va intra în competiţie cel de al doilea reprezentant al atleticii grele din Moldova, care s-a calificat pentru Jocuri.

Pe suporterii moldoveni ce vor dori să-l susțină pe Alexandru Șpac, care va evolua la categoria de greutate de până la 77 de kg, îi așteaptă o noapte albă, deoarece sportivul face parte din grupa "A" care începe competițiile la ora 19.00, ora locală, atunci când la Chișinău va fi deja data de 11 august (01.00).

XXIX Олимпийские игры. Греко-Римская борьба - Sputnik Moldova
Sport și politică la Jocurile Olimpice

Halterofilii din grupa "B" la această categorie evoluează miercuri, la ora 16.00.

Un alt halterofil moldovean, Serghei Cechir (greutatea de până la 69 de kg), a ocupat locul șapte la Jocurile de la Rio.

Echipa Moldovei la Jocurile de la Rio a fost constituită din 23 de sportivi: trei luptători — Mariana Cherdivara-Eșanu (58 kg), Evgheni Nedealco (74 kg) și Nicolae Ceban (97 kg), aruncătoarele de ciocan Zalina Merghieva și Marina Nichișenco, maratoniștii Roman Prodius și Lilia Fisicovici, aruncătorul de greutate Ivan Emelianov, aruncătorul de ciocan Serghei Marghiev, aruncătoarele de disc Natalia Stratulat (numele anterior Artâc) și Dimitriana Surdu, Vladimir Letnicov la săritură triplă, canoistul Serghei Tarnovschi (canoe simplu, 1000 m), dar și de Oleg Tarnovschi (canoe dublu, 1000 m), taekwondo-istul Aaron Cuc (80kg), înotătorii Alexsei Sanicov (200 m, stil liber) și Tatiana Chișca (100 m, brasse), judo-istul Valeriu Duminică (81 kg), Alexandra Mârca la trageri cu arcul, tenismanul Radu Albot, halterofilii Alexandr Șpac (77 kg) și Sergiu Cechir (69 kg) şi Natalia Prişcepa (75 kg).

© SputnikProgramul competițiilor sportivilor moldoveni la Rio
Programul competițiilor sportivilor moldoveni la Rio  - Sputnik Moldova
Programul competițiilor sportivilor moldoveni la Rio
Fluxul de știri
0