Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arest prelungit pentru ex-președintele BEM Gacichevici

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte al Băncii de Economii din Moldova, Grigori Gacichevici, va rămâne în arest preventiv încă 30 de zile. Aceasta este decizia judecătoriei Buiucani.

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. În urma ședinței de miercuri, Judecătoria sectorului Buiucani a decis prelungirea arestului preventiv pentru fostul președinte al Băncii de Economii din  Moldova (BEM), Grigori Gacichevici, cu încă 30 de zile.

Михаил Гофман - Sputnik Moldova
Societate
Fratele lui Gofman, parte din conducerea BEM și consilier al lui Gacichevici

Gacichevici a fost reținut ultima dată pe 21 martie, la câteva ore după ce fusese eliberat din arestul preventiv în alt episod din dosarul fraudelor de la BEM. Este vorba despre dosarul penal intentat la 30 noiembrie. Ancheta pune accent pe faptul că acordarea de către bancă a creditelor neperformante în valoare de 260 milioane de lei pentru trei agenți economici s-a produs în perioada în care Gacichevici se afla în fruntea acestei instituții financiare.

Gacichevici a fost reținut deja de trei ori în calitate de bănuit, în câteva dosare penale ce vizează acordarea ilegală a creditelor de către BEM.

Fluxul de știri
0