Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce divorţează moldovenii?

© Sputnik / Rodion Procaобручальные кольца inele verighete
обручальные кольца inele verighete - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova numărul căsătoriilor este în descreştere, iar cel al divorţurilor – în creştere.

CHIŞINĂU, 3 sept – Sputnik. Numărul căsătoriilor în Moldova a scăzut în prima jumătate a acestui an cu 3,3%, iar cel al divorţurilor s-a majorat cu 0,9%.

Avocatul Vitalie Nagacevschi a declarat pentru Sputnik că motivele pe care le invocă moldovenii în procesul divorţului în instanţă sunt foarte diferite de cele reale.  „În Republica Moldova cea mai frecventă cauză este faptul că un membru al familiei este plecat peste hotare sau ambii sunt plecați în țări diferite. Această despărțire de durată duce la divorț”, a declarat Nagacevschi.

Președintele Asociației Psihologilor, Lucia Savca, susține că în Moldova familiile sunt formate la vârste destul de fragede, iar aceasta ar fi una din cauzele principale ale divorțurilor. În opinia pecialistului, cel mai bine ar fi ca familiile să fie întemeiate atunci când viitorii soți au trecut de 20 sau chiar 25 de ani.

„După 20 de ani, după maturizarea deplină, fiecare persoană este mai calculată în acțiuni”, a declarat psihologul.

Potrivit raportului statistic trimestrial „Situaţia social-economică a RM în lunile ianuarie-iunie 2015”, dacă anul trecut, în ianuarie-iunie, au fost înregistrate 9878 de căsătorii, anul acesta au fost oficializate 9553 de căsătorii. Acelaşi studiu arată că în prima jumătate a anului trecut au fost documentate 5672 de divorţuri, iar în ianuarie-iunie 2015 numărul acestora a crescut până la 5724.

Fluxul de știri
0