Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum laptele care va fi muls mâine ajunge pe rafturi azi

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaFermă de vaci, producerea laptelui
Fermă de vaci, producerea laptelui - Sputnik Moldova
Abonare
Cum se face că laptele produs ulterior ajunge pe rafturi cu anticipație? Corespondentul Sputnik a solicitat explicația unui expert.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Presa din Republica Moldova a publicat informații despre loturi impunătoare de produse lactate pe care este imprimată o dată de producere din viitor, descoperite în mai multe magazine de către responsabilii de la Agenția Pentru Protecția Consumatorilor. Președintele Asociației Producătorilor și Procesatorilor de Lapte din Republica Moldova, Carolina Linte, solicitată de corespondentul Sputnik Moldova, e explicat cui îi revine responsabilitatea pentru cele întâmplate.

Magazin de lactate - Sputnik Moldova
Societate
Toată ţara îl caută pe acest producător

Potrivit Carolinei Linte, consumatorii ar trebui să sesizeze imediat administrația magazinului, atunci când depistează un produs care are pe el imprimată pe el data de producere de mâine sau poimâine.

”Trebuie să sesizați administrația magazinului, a rețelelor și să spuneți că acest lucru este inadmisibil. Potrivit legislației și conform rigorilor procesului tehnologic, produsele nu pot fi marcate cu o dată de producere ulterioară”, a specificat Linte.

Potrivit ei, „asta se întâmplă fie din greșeală, fie din cauza unor schimbări în rețele”, iar „atunci când o rețea de magazine sau un magazin primește marfa de la furnizor, managerii acestora trebuie să verifice corectitudinea tuturor marcajelor”.

”De produsele alimentare pe care le găsim pe rafturile magazinelor sunt responsabile aceste unități comerciale”, a precizat Carolina Linte.

Fluxul de știri
0