Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veaceslav Platon rămâne după gratii în puşcăria din Kiev

© Photo : Moldova24Veaceslav Platon
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Abonare
Omul de afaceri moldovean, Veaceslav Platon, va rămâne în arest preventiv în închisoarea din Kiev. Curtea de Apel din Ucraina a menţinut în vigoare decizia Judecătoriei din Pecersk.

CHIŞINĂU, 9 aug – Sputnik. Curtea de Apel din Kiev, Ucraina, a menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Pecersk prin care omul de afaceri Veaceslav Platon, învinuit de procurorii moldoveni în dosarul fraudelor bancare, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 40 de zile.

Omul de afaceri a fost reţinut la 25 iulie de forţele speciale din Ucraina, în timp ce evacua cutii cu acte din biroul său de la Kiev. Asupra sa a fost găsit şi un paşaport ucrainean fals

Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mandat de arest pe numele lui Platon, doi reţinuţi şi mai mulţi martori audiaţi

Platon va rămâne în închisoarea din Kiev până când va fi extrădat autorităţilor din Republica Moldova. Procuratura Generală a iniţiat procedura de extrădare a cetăţeanului Veaceslav Platon, în condiţiile legislaţiei naţionale şi internaţionale, prevăzute în astfel de cazuri.

Omul de afaceri moldovean este învinuit de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari. Potrivit Codului Penal, persoana învinuită de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, riscă închisoare de la 5 la 10 ani. Pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, Codul Penal prevede închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Procurorii îl acuză pe Platon că a fraudat Banca de Economii a Moldovei cu peste 800 de milioane lei.

Fluxul de știri
0