Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cui se roagă creștinii ortodocşi pe data de 9 august

© Sputnik / Evghenii PANASENCOBiserică
Biserică - Sputnik Moldova
Abonare
Venerarea Sfântului mucenic Pantelimon este cunoscută în ortodoxie încă din secolul al XII-lea. Părţi din sfintele moaşte ale acestuia s-au răspândit în toată lumea creștină, iar capul acestuia se păstrează în prezent la Mănăstirea rusă Sfântul Pantelimon din muntele Athos

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. Biserica Ortodoxă cinsteşte la 9 august amintirea Sfântului Pantelimon, care este considerat tămăduitorul și ocrotitorul militarilor, transmite Sputnik Belarus.

Sfântul Pantelimon este unul dintre cei mai venerați sfinți din ortodoxie. Conform tradiției, în această zi credincioșii merg la biserică pentru a-l ruga pe sfânt de tămăduire sufletească și trupească.

Icoana Maicii Domnului ”Umilenie” - Sputnik Moldova
O icoană făcătoare de minuni a fost adusă în Capitală

Sfântului mucenic Pantelimon este cinstit în ortodoxie încă din secolul al XII-lea.

Pe icoane, tămăduitorul Pantelimon este înfățișat cu un mic cufăr în mâna stângă, în care se află doctorii, iar în mâna dreaptă ține o linguriță subțire.

Potrivit credinței populare, Pantelimon vindeca bolnavii cu ajutorul ierburilor, rădăcinilor, cojii de copac, cu ajutorul lutului și al pietrelor.

"Ierburile adunate în această zi au o forță de vindecare deosebită. Ele erau duse la biserică pentru a fi sfințite, iar apoi erau păstrate întreaga iarnă", relatează etnografii.

Ziua de 9 august era considerată Întotdeauna de către cei care tămăduiau cu ajutorul ierburilor și rădăcinilor drept o "zi puternică".

Fluxul de știri
0