INCREDIBIL: Brânza tofu conține soluție de topit gheața de pe șosele

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaMelkeproduksjon på supermarked i Moskva
Melkeproduksjon på supermarked i Moskva - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui studiu realizat de Asociația Pro Consumatori (APC) privind calitatea produselor vegetale comercializate de marile lanțuri de supermarketuri, multe produse conțin aditivi și ingrediente folosite ca materiale antiderapante.

BUCUREȘTI, 09 aug — Sputnik. Asociaţia Pro Consumatori a achiziţionat, în vederea realizării studiului, preparate şi semipreparate din supermarketuri, cercetarea a fost realizat de o echipă de experţi, coordonată de conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Rezultatele obținute în urma analizei sunt incredibile. Brânza tofu conţine soluţie care se folosește la îndepărtarea gheții de pe șosele (clorură de calciu), fasolea bătută se face cu benzoat de sodiu, sorbat de sodiu şi acid citric, iar salata Humus are benzoat de sodiu, sorbat de potasiu şi acid citric, chifteluţele de legume au caragenan şi gumă de guar.

„Clorura de calciu se obţine din calcar, prin reacţie cu acidul clorhidric sau ca produs secundar la obţinerea sodei. Cea mai largă utilizare, în ultimii şi viitorii ani, a clorurii de calciu vizează prevenirea formării gheţii şi îndepărtarea acesteia de pe şosele", a declarat prof. univ. dr. Ion Schileru, pentru cugetliber.ro.

Fluxul de știri
0