Unei femei i s-au plătit 260 mii de dolari pentru că a stat 13 ani la pușcărie

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaОтделение Сбербанка в Казани. Dolari
Отделение Сбербанка в Казани. Dolari - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din China au alocat o compensare în volum de 1,72 de milioane de yuani ( aproximativ 258 de mii de dolari SUA) unei femei care a stat 13 ani la închisoare din cauza unei învinuiri false de omucidere.

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. O greșeală fatală a comis sistemul de drept din China, transmit mediile de informare.

Qian Renfeng era angajată la o creșă unde în februarie 2002, din cauza unei toxiinfecții alimentare, a decedat un copil, iar alții doi au fost spitalizați. În acea zi, mâncarea pentru copii a fost preparată de ea. După cele întâmplate, aceasta a fost obligată să recunoască că ar fi pus otravă pentru șobolani în mâncarea copiilor și că este vinovată de moartea copilului.

În anul 2013, procuratura din provincia Yunani a revăzut acest dosar, pentru aceasta fiind nevoie de aproximativ doi ani. În luna mai a anului 2015, procuratura a constatat că în dosar există insuficiente probe împotriva femeii și a recomandat judecătoriei să revadă dosarul. În decembrie 2015, judecata a stabilit că probele care ar demonstra vinovăția lui Qian Renfeng sunt insuficiente și au eliberat-o din închisoare.

După asta, victima a înaintat un demers privind compensarea prejudiciului în valoare de 1,45 milioane de dolari. Dar instanța a decis să i se achite doar 258 de mii de dolari pentru verdictul nedrept din cauza căruia aceasta a stat la închisoare 13 ani.

 

 

Fluxul de știri
0