Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

BNM a revizuit prognoza inflației pentru acest an

© Sputnik / Мирослав РотарьНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii Băncii Naționale prognozează că nivelul inflației va reveni în trimestrul trei al anului 2016 la limitele de 5% stabilite de regulator .

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. Banca Națională a Moldovei a revizuit din nou prognoza inflației medii anuale pentru anul 2016, reducând-o până la 6,7%, adică cu 0,3 puncte procentuale.

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cu cât au crescut preţurile la produsele vegetale şi animaliere

Specialiștii Băncii Naționale prognozează că nivelul inflației va reveni în trimestrul trei al anului 2016 la limitele stabilite de regulator, adică în proximitatea ţintei de 5.0 la sută pe termen mediu, cu o posibilă deviere de ± 1.5 puncte procentuale.

Potrivit noii runde de prognoză, în 2017 inflația medie anuală va constitui 4,4% (-0,4 puncte procentuale comparativ cu prognoza anterioară).

O cercetare mai detaliată privind situația macroeconomică, prognoza pe termen mediu a inflației, eventualele riscuri și provocări cu care se va confrunta politica monetar-creditară, vor fi prezentate la 11 august, în revista trimestrială Revista Inflației nr.3.

Fluxul de știri
0