Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Locuitori din Orhei protestează din nou la Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест оргеевцев у КСТР
Протест оргеевцев у КСТР - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți consilieri municipali și locuitori ai orașului Orhei solicită Consiliului Coordonator al Audiovizualului să sisteze activitatea postului Jurnal TV care, în opinia lor, promovează o campanie de denigrare a cetățenilor țării.

CHIȘINĂU, 8 aug — Sputnik. Circa o sută de orheieni au desfășurat luni la Chișinău o acțiune de protest în fața sediului Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), solicitându-i să ia măsuri în legătură cu acțiunile postului Jurnal TV.

Protest la Curtea de Apel Chișinău în susținerea lui Ilan Șor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protest în faţa Curţii de Apel. Manifestanţii cer eliberarea lui Ilan Şor

Anterior, Jurnal TV a transmis o informație precum că orheienii, cu un an și ceva în urmă, au fost cumpărați pentru ca să-l voteze la alegerile locale în funcţia de primar pe omul de afaceri Ilan Șor.

Protestatarii din fața CCA au scandat: „Jurnal TV, sistat!", „Nu vrem presă cumpărată!", „Orheiul nu privește Jurnal TV!".

„Așa-numiții jurnaliști care îi ponegresc pe locuitorii Orheiului, poziția lor civică și opțiunile politice  - sunt cumpărați", a declarat Pavel Verejan, președintele fracțiunii „Pentru Orhei" în consiliul orășenesc.

Acesta a dat citirii textul petiției adresate CCA și semnate de toți membrii fracțiunii „Pentru Orhei" în care se spune:

„Cerem să fie interzis postul Jurnal TV care promovează o politică murdară, ponegrește cetățenii Moldoveni, calcă în picioare demnitatea oamenilor. Cerem ca spațiul informațional să devină liber de propagandă".

Documentul a fost înmânat reprezentanților CCA și, potrivit organizatorilor protestului, a fost înregistrat.

După aceasta, protestatarii s-au îndreptat spre sediul postului Jurnal TV unde, de asemenea, și-au exprimat public nemulțumirea față de politica acestui post TV.

Săptămâna trecută orheienii au organizat o acțiune de protest în fața sediului Jurnal TV.

Fluxul de știri
0