Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PL, cu propriul candidat la prezidențiale. Un fruntaș liberal oferă detalii

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu, Parlamentul Republicii Moldova
Mihai Ghimpu, Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale și nu agreează propunerea ca partidele din majoritatea parlamentară, inclusiv PL, să participe la scrutin cu un candidat comun, declară un lider al formațiunii.

CHIȘINĂU, 8 aug — Sputnik. Ministrul Mediului, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a declarat în cadrul unei emisiuni realizată în studioul radio Sputnik Moldova că liberalii vor participa la alegerile prezidențiale din toamnă cu propriul candidat.

Mihai Ghimpu Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va candida sau nu Ghimpu la prezidenţiale: ce spune liberalul

„Noi, cu siguranță, vom avea o poziție distinctă de celelalte formațiuni politice. Vom avea un candidat la prezidențiale, care să vorbească, să aibă un dialog cu cetățenii pe subiectele importante alte țării, dar și ale Partidului liberal”, a declarat Munteanu.

Fiind întrebat dacă liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, ar putea fi candidatul PL la aceste alegeri, Valeriu Munteanu a declarat că deocamdată nu a fost luată o decizie în această privință. El însă a precizat că PL va anunța în a doua jumătate a lunii august cu cine va merge în alegeri.

Munteanu a mai spus că, deși reprezentanții PL au discutat cu celelalte formațiuni politice de la guvernare perspectiva de a înainta un candidat comun, liberalii preferă, de principiu, să aibă propriul candidat la scrutinul din toamnă.

Cel puțin la această etapă, PL exclude posibilitatea de a merge cu un candidat comun, însă o decizie finală va fi luată de Consiliul Național al formațiunii, a declarat Munteanu.

PL va avea propriul candidat la prezidențiale. Un fruntaș liberal dă detalii
Fluxul de știri
0