Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Politicieni, judecători și militari, implicați în comerț cu droguri

© Sputnik / Олег Золото / Accesați arhiva multimediaНаркотики
Наркотики - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele filipinez anunță numele a 150 de politicieni, judecători și militari implicați în comerț cu droguri.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Președintele filipinez Rodrigo Duterte a anunțat, duminică, numele a peste 150 de politicieni, judecători și membri ai unor instituții de stat suspectați de implicare în comerț ilegal de droguri, transmite DPA.

Șeful statului filipinez a afirmat că, deși implicarea anumitor oficiali ar putea fi infirmată, el le face public numele întrucât are de îndeplinit o ”datorie sub jurământ”, potrivit agerpres.ro.

Reținere - Sputnik Moldova
Societate
I-au vândut unui polițist 3 kilograme de droguri și și-au nenorocit „afacerea”

”'Este foarte important pentru oameni să cunoască starea lucrurilor și condițiile din această țară. Nu este o chestiune personală. Nu sunt inamicul vostru, dar acum sunt furios'”, a spus el, într-un discurs rostit duminică într-o unitate militară din orașul Davao, situat în sudul Filipinelor.

Pe listă se află numele a opt judecători, peste 50 de primari, viceprimari, guvernatori și parlamentari, precum și 95 de ofițeri de poliție, soldați și gardieni de închisoare. Rodrigo Duterte le-a cerut celor incluși pe această listă să se predea în termen de 24 de ore, subliniind că în caz contrar toate forțele armate filipineze îi vor vâna.

De la preluarea mandatului de președinte de către Duterte, pe 30 iunie, aproape 500 de suspecți au murit în cadrul campaniei antidrog a administrației sale.


Fluxul de știri
0