Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este noul liberal care vine în Parlament, ce salariu şi averi are

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu, Parlamentul Republicii Moldova
Mihai Ghimpu, Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Locul deputatului PL, Veaceslav Untilă, numit preşedinte la Curtea de Conturi, va fi ocupat de Vasile Hâncu, director de departament la compania Air Moldova.

CHIŞINĂU, 6 aug – Sputnik. Vasile Hâncu, este liberalul care va ocupa locul vacant în Parlament, după ce deputatul PL, Veaceslav Untilă, a fost numit preşedinte la Curtea de Conturi. 

Hâncu are 32 de ani, este din Chişinău şi are licenţă în Economie şi Drept. Acesta se află pe locul 23 în lista candidaţilor la funcţia de deputat pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din partea Partidului Liberal.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ULTIMA ORĂ: un deputat liberal pleacă din Parlament

Potrivit declaraţiei depusă la CEC, Hâncu ocupă funcţia de director al Departamentului comercial la ISCA „Air Moldova”. Acesta a declarat în perioada 1 ianuarie 2012 – 31 decembrie 2013 un venit de la locul de muncă de aproape 677 de mii de lei, ceea ce înseamnă peste 28 de mii de lei în fiecare lună.

Conform aceleeaşi declaraţii depusă la CEC la finele anului 2014, Hâncu nu are apartament, casă sau vilă, ci doar un lot de pământ de 0,06 ha în comuna Dumbrava, din apropierea Chişinăului. 

Mandatul lui Hâncu în funcţia de deputat urmează să fie validat la Curtea Constituţională. Fracţiunea PL în Parlament are 13 deputaţi. 

Fluxul de știri
0