Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

ULTIMA ORĂ: un deputat liberal pleacă din Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după consultările cu toate fracţiunile parlamentare, l-a propus pe Veaceslav Untilă la funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi.

CHIŞINĂU, 29 iul – Sputnik. Deputatul liberal Veaceslav Untilă, preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate naţională şi ordine publică, pleacă din Parlament.

Candidatura acestuia a fost propusă de preşedintele Parlamentului Andrian Candu, după consultările cu toate fracţiunile parlamentare, la funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi.

Deputaţii au votat, vineri, pentru demiterea lui Serafim Urechean din funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi. Mandatul acestuia a expirat la 21 aprilie.

Serafim Urecheanu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Serafim Urechean pleacă de la Curtea de Conturi

Potrivit Legii cu privire la Curtea de conturi, preşedintele Curţii este numit de Parlament pe un termen de 5 ani la propunerea Preşedintelui Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. Preşedintele Parlamentului propune candidatura pentru funcţia de Preşedinte al Curţii de Conturi după consultarea obligatorie a fracţiunilor parlamentare.

Curtea de Conturi este singura autoritate publică a Republicii Moldova cu rolul de auditare a finanțelor publice și de exercitare a controlului asupra formării, administrării şi utilizării resurselor financiare publice şi gestionării patrimoniului de stat. 

Fluxul de știri
0