Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unde vor fi îngropaţi teroriştii ucişi în Moldova

© AFP 2024 / CHARLY TRIBALLEAU A crucifix turned over and planted in the ground next to graves at the cemetery of Tracy-sur-Mer
A crucifix turned over and planted in the ground next to graves at the cemetery of Tracy-sur-Mer - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat un proiect de lege cu privire la prevenirea şi combaterea terorismului în Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 6 aug – Sputnik. Înhumarea cadavrelor teroriştilor decedaţi în timpul desfăşurării operaţiei antiteroriste pe teritoriul Modovei va avea loc în conformitate cu legislaţia naţională, potrivit proiectului de lege cu privire la combaterea şi prevenirea terorismului aprobat de Guvern.

Международный аэропорт Кишинев - Sputnik Moldova
Republica Moldova
SIS va verifica toţi pasagerii aeronavelor care zboară în/din Moldova

„Cadavrele acestora nu se predau rudelor sau oricăror terţe persoane, iar locul înhumării rămâne nedivulgat”, se spune în document.

La solicitarea rudelor apropiate, prin decizia instanţei de judecată poate fi dispusă transmiterea cadavrului teroristului pentru a fi înmormântat/ reînmormântat la locul solicitat de acestea.

În cadrul procesului de judecată va fi atras, în mod obligatoriu, Serviciul de  Informaţii şi Securitate care se va expune asupra oportunităţii admiterii cererii. La examinarea cererii, instanţa de judecată examinează eventualele pericole pentru ordinea publică, securitatea statului sau complicaţiile pe plan internaţional ce pot apărea în cazul admiterii acesteia, precum şi faptul dacă admiterea cererii nu creează premise pentru glorificarea, promovarea, justificarea terorismului sau a teroriştilor. 

 

Fluxul de știri
0