Belgia: străinii aflați ilegal în țară vor fi amendați cu 200 de euro

© AP Photo / Francois Morimigranti
migranti - Sputnik Moldova
Abonare
Belgia a anunțat introducerea unor sancțiuni pentru străinii care încalcă regimul de ședere. Noile prevederi vizează atât străinii extracomunitari, cât și cetățenii statelor-membre.

CHIȘINĂU, 5 aug — Sputnik. Străinii care vor încălca regimul de ședere pe teritoriul Belgiei, vor fi amendați cu 200 de euro, sumă care va trebui să fie plătită imediat, scrie publicația Standaard. Potrivit sursei citate, sancțiunile ar putea fi aplicate atât pentru cei veniți din afara UE, care nu au revenit în țara de origine după expirarea perioadei legale de ședere, cât și cei din țările membre ale UE, care nu s-au înregistrat la organele abilitate din Belgia sau nu și-au prelungit dreptul de ședere. 

Бизнесмены в офисе - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii din Belgia vor fi protejaţi de un acord internaţional

Noile sancțiuni vor viza, în mod special, cetățenii Franței, care vin la muncă în Belgia și evită procedurile legale pentru a se eschiva de la plata impozitelor.

În prezent, cetățenii statelor membre ale UE sunt obligați să se înregistreze timp de zece zile de la sosirea în Belgia pe lângă autoritățile locale. Această normă nu se aplică în cazul cetățenilor străini care locuiesc la hotele sau sunt internați la spital. La înregistrare, cetățenilor UE li se eliberează declarația de sosire (Annex 3Ter) care permite șederea pe teritoriul Belgiei pentur un termen mai mare de trei luni. În funcție de statutul pe care îl are (angajat, mebru al familiei, sau pensionar) cetățeanului străin va fi nevoie să prezinte acte adiționale pentru a obține dreptul de ședere.

”Această decizie este un mesaj pentru tot cei care vin în țară. Aceste reguli trebuie respectate de toată lumea”, a declart secretarul de stat pentru azil și migrație Theo Francken.

Dreptul de decizie privind aplicarea amenzilor va fi în competența Oficiului pentru Migraţie a Regatului Belgiei.

Fluxul de știri
0