Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Belgia vor fi protejaţi de un acord internaţional

© Fotolia / yanlevБизнесмены в офисе
Бизнесмены в офисе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Acordul dintre Moldova şi Belgia are drept scop protejarea persoanelor din categoria lucrătorilor migranţi care au domiciliu sau desfăşoară o activitate temporară pe teritoriul Belgiei.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik Moldova. Moldova şi Belgia au semnat un acord în domeniul securităţii sociale. Serviciul de presă al MMPSF notează că semnarea documentului a avut loc în cadrul vizitei de lucru în Regatul Belgiei a viceministrului Muncii, Protecției Sociale și Familie, Laura Grecu.

Părţile au semnat un Aranjament Administrativ pentru aplicarea Acordului în domeniul securităţii sociale. Acest document stabileşte mecanismele de plată a pensiilor de asigurări sociale, instituţiile responsabile pentru plata lor, documentele ce necesită a fi completate şi furnizate pentru ca persoanele să poată beneficia de pensie, precum şi facilitarea comunicării între autorităţile şi instituţiile celor două state.

MMPSF menţionează că semnarea Aranjamentului Administrativ face posibilă aplicarea Acordului, pe care Republica Moldova l-a ratificat prin Legea nr. 59 din 29 martie 2013.

Acordul dintre Moldova şi Belgia are drept scop protejarea persoanelor din categoria lucrătorilor migranţi care au domiciliu sau desfăşoară o activitate temporară pe teritoriul Belgiei, oferindu-le posibilitatea să-şi realizeze dreptul la pensie în statul în care au muncit.

Fluxul de știri
0