Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost anunţată data când vor fi prezentate rezultatele recensământului din 2014

© Sputnikrecensamint
recensamint - Sputnik Moldova
Abonare
Recensământul general al populaţiei şi locuinţelor s-a desfăşurat în perioada 12-25 mai, 2014.

CHIŞINĂU, 5 aug – Sputnik. În luna martie 2017, Biroul Naţional de Statistică (BNS) va prezenta public rezultatele finale ale primului Recensământ al populaţiei şi  locuinţelor. Anunţul a fost făcut, vineri, de directorul general al BNS, Vitalie Valcov. 

Recensământul general al populaţiei şi locuinţelor s-a desfăşurat în perioada 12-25 mai, 2014. În premieră, paralel cu datele despre populaţie au fost colectate informaţii despre unităţile de locuit şi spaţiile colective de locuit.

Перепись населения - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La doi ani de la recensământ: nici jumătate din date nu sunt prelucrate

„La finele lunii decembrie, BNS va încheia procesarea datelor Recensământului populației și locuințelor din 2014. Următoarea etapă va include activități de analiză a datelor și calculare a indicatorilor, după care elaborarea informației necesare pentru diseminarea rezultatelor finale”, a declarat Valcov. 

Din luna aprilie anul curent, Biroul Național de Statistică a demarat procesarea datelor de la Recensământul populației și al locuințelor din 2014. La data de 4 august erau procesate 57,6% din totalul de chestionare, fiind finalizată procesarea datelor pentru 12 raioane și municipiile Bălți și Chișinău.

 

Fluxul de știri
0