În Europa au ajuns 262 de mii de imigranți în 2016. Bilanțul morților e tragic

© Sputnik / Сергей Строителев / Accesați arhiva multimediaСитуация с беженцами на греческом острове Лесбос
Ситуация с беженцами на греческом острове Лесбос - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an, în Europa au sosit 262 de mii de imigranți. Majoritatea au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în spațiul european.

CHIȘINĂU, 5 aug — Sputnik. Peste 262 de mii de imigranți și refugiați au ajuns în 2016 în Europa, traversând Marea Mediterană, comunică Organizația Internațională pentru Migrației (OIM), transmite RIA Novosti.

Беженцы на границе - Sputnik Moldova
Sute de refugiați în Grecia caută căi ocolite spre Macedonia

Potrivit calculelor OIM, 262 de mii de persoane au ajuns pe țărmurile Europei, utilizând căi maritime periculoase din Marea Mediterană. În același timp, 3132 de persoane au decedat sau au dispărut fără urmă în încercarea de a ajunge în spațiul european.

Conform datelor OIM, numărul refugiaților, care au ajuns în Europa, reprezintă un sfert din numărul total al imigranților sosiți pe țărmurile europene în anul 2015.

Momentul critic a fost atins în octombrie, când timp de o lună, în special prin Grecia, în Europa au sosit peste 220,5 mii persoane. În acest an, momentul critic a fost atins în ianuarie, cu 72,6 mii de refugiați.

În iulie, numărul imigranților a fost de două ori mai mic, comparativ cu perioada similară a anului trecut (32,5 mii comparativ cu 78 mii).

În luna august al anului trecut, în Europa au ajuns peste 130 mii persoane. În anul acesta, în primele trei luni această cifră reprezintă circa 3813 persoane.

Fluxul de știri
0