Sute de refugiați în Grecia caută căi ocolite spre Macedonia

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Trecere la banca de fotografiiБеженцы на границе
Беженцы на границе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Luni circa 500 de refugiați, hotărâți să găsească un loc nesupravegheat, au părăsit tabăra din orășelul Idomeni de lângă frontiera cu Grecia și au pornit, cu bagajele în spate, pe drumurile de țară, trecând prin satul Hamilos și înaintând spre granița cu Macedonia.

CHIȘINĂU, 14 mar — Sputnik. Un grup mare de refugiați a părăsit tabăra din orășelul Idomeni din apropierea graniței Greciei cu Macedonia, încercând să descopere un loc mai ferit pe unde să treacă frontiera, transmite Agenția ateniană de știri.

La sfârșitul lui februarie autoritățile orașului Skopje au limitat trecerea migranților în Macedonia, iar ulterior au sistat-o. Lângă punctul de trecere a frontiere de la Idomeni au fost instalate garduri metalice cu sârmă ghimpată.

Potrivit datelor poliției, circa 500 de persoane, cărându-și cu ei lucrurile, au părăsit luni tabăra, fiind deciși să găsească un loc nesupravegheat la graniță, pentru a trece în Macedonia.

Беженцы пытались тараном проломить забор на границе Греции и Македонии - Sputnik Moldova
Video
Refugiații au încearcat să forţeze gardul la hotarul Greciei cu Macedonia

Refugiații au pornit din Idomeni pe drumuri de țară inițial spre satul Hamilos, continuându-și apoi calea mai departe. Ei se deplasează sub supravegherea polițiștilor care îi preîntâmpină că, dacă vor trece în Macedonia, ei vor fi arestați de către autoritățile statului vecin, transmite agenția.

După închiderea așa-numitului „itinerar balcanic" și a granițelor Macedoniei, în tabăra refugiaților de la Idomeni se află acum 12 mii de persoane, le-au comunicat luni jurnaliștilor persoane responsabile de la centrul de coordonare privind soluționarea crizei migranților.

Conform datelor centrului, în dimineața zilei de 14 martie în Grecia se aflau 44,5 mii de refugiați și migranți, inclusiv 9,2 mii de persoane pe insule. Pe parcursul a 24 de ore, de pe țărmurile Turciei au sosit pe insulele grecești 1,2 mii de oameni, majoritatea dintre ei (728 persoane) pe insula Lesbos.

Fluxul de știri
0