Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se răresc rândurile partidului „Platforma DA”

© Sputnik / Мирослав РотарьАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe persoane aflate în organele de conducere ale „Platformei DA” părăsesc partidul, deoarece nu sunt de acord cu acțiunile liderilor acestei formațiuni politice.

CHIȘINĂU, 5 aug — Sputnik. Un șir de conducători ai organizațiilor teritoriale ale partidului „Platforma DA" au declarat vineri că părăsesc formațiunea în semn de protest față de acțiunile conducerii partidului.

Printre cei care au părăsit „Platforma DA" se numără veteranii conflictului armat de pe Nistru.

„Nefiind de acord cu acțiunile antidemocratice ale conducerii partidului, noi am decis să părăsim partidul", a spus în cadrul unui briefing președintele organizației de partid Chișinău, Nicolae Gârbu.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
ONG-uri de media, despre Codul penal pentru unii de la Platforma DA

Potrivit acestuia, „în urma adoptării unor decizii politice nefondate, popularitatea formațiunii politice a scăzut considerabil".

Totodată, Gârbu afirmă că liderii partidului evită răspunsul la întrebarea „unde au fost folosite milioanele de lei adunate de la oamenii care au ieșit în stradă, care au crezut sincer în soluționarea problemelor cu care se confruntă populația".

Gârbu a mai atras atenția asupra faptului că pe numele unor membri ai „Platformei DA" au fost deschise dosare penale. El afirmă că Sergiu Cibotaru, reținut la 29 iulie, a fost anterior judecat de către Judecătoria Florești pentru șantaj, răpire și privare ilicită de libertate. Ulterior acesta, chipurile și-ar fi schimbat numele. Gârbu a mai declarat că a fost deschis dosar penal și pe numele președintelui organizației de partid „Platforma DA" Ialoveni, Aureliu Pisică.

„Scopul liderilor partidului este reabilitarea lui Viorel și Victor Țopa și reîntoarcerea acestora în țară, precum și eliberarea lui Filat", a spus Gârbu, subliniind că, având experiență de avocat, Năstase poate acorda asistență juridică Țopilor, lui Sergiu Cibotari și omului de afaceri Veaceslav Platon.

Persoanele care au părăsit partidul „Platforma DA" intenționează să prezinte în viitorul apropiat un nou proiect politic.

Fluxul de știri
0