Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

ONG-uri de media, despre Codul penal pentru unii de la Platforma DA

© Sputnik / Мирослав РотарьАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, 30 mai curent, câteva portaluri online au difuzat secvențe video despre incidentul din Piața Marii Adunări Naționale, care a avut loc după o conferință de presă susținută de liderii Platformei DA. Jurnalistul Vadim Ungureanu a fost îmbrâncit și agresat verbal de către o persoană care se afla în preajma liderilor DA.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Patru ONG-uri din domeniul presei au semnat o declarație pe care au făcut-o publică. Documentul se referă la bruscarea unui jurnalist care activează la un portal de știri din Moldova, de către o persoană din anturajul liderilor Platformei DA.

”Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă îngrijorarea în legătură cu  încercările repetate de a brusca jurnaliștii și de a-i împiedica să se informeze atunci când se află în exercițiul funcțiunii”, se spune în textul declarației.

Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Platforma DA: calea care nu duce nicăieri

În document se precizează că luni, 30 mai curent, câteva portaluri online au difuzat secvențe video despre incidentul din Piața Marii Adunări Naționale, care a avut loc după o conferință de presă susținută de liderii Platformei DA. Atunci, jurnalistul Vadim Ungureanu a fost îmbrâncit și agresat verbal de către o persoană care se afla în apropierea liderilor DA.

”Reamintim că, potrivit Codului Penal, împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media  sau a jurnalistului, precum şi intimidarea mass-media sau a jurnalistului pentru critică sunt considerate fapte socialmente periculoase și pedepsite în conformitate cu prevederile acestui cod” – a fost un alt citat din textul declarației.

Documentul face trimitere și la Codului contravențional al Republicii Moldova:

”acostarea jignitoare în locuri publice a persoanei fizice, este calificată drept act de huliganism și e pasibilă de sancțiuni”.

”Cerem Ministerului Afacerilor Interne să se autosesizeze  în acest caz, să ia măsurile de rigoare și să informeze publicul despre rezultatele investigației”, au declarat reprezentanții Centrului pentru Jurnalism Independent, Asociației Presei Electronice, Centrului Acces-Info și cei ai Comitetului pentru Libertatea Presei.

Fluxul de știri
0