Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Omor la comandă a unui om de afaceri din Moldova (video)

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Un om de afaceri în vârstă de 35 de ani a fost "comandat" de doi antreprenori. „Victima” a fost salvată de acţiunile prompte ale poliţiei.

CHIŞINĂU, 29 iul – Sputnik. Polițiștii de investigații au reușit să zădărnicească omorul la comandă a unei persoane din Căușeni. Asasinarea acestuia a fost pusă la cale de doi bărbați din același oraș. Cei doi comanditari, de 59 și 60 de ani, au fost arestați pentru 30 de zile și riscă ani grei de închisoare.

Bărbații care au comandat omorul își desfășurau activitatea în domeniul unităților de schimb valutar din Căușeni. Aceştia au plănuit asasinarea unui om de afaceri de 35 de ani, care practica același gen de activitate. Pentru omorul bărbatului, cei doi urmau să achite killer-ului suma de 5 mii de dolari.

Potrivit oamenilor legii, motivul asasinări ar fi fost concurența în afacerile desfășurate de către aceștia.

Activitatea suspecților a fost documentată de polițiști timp de câteva săptămâni.  Victima a fost informată confidențial despre situația creată și acesta a fost de acord să coopereze cu organele de drept.

Astfel, la 25 iulie,  angajații Direcției combaterea crimei organizate în comun cu Secția exercitare a urmăririi penale în cauze de criminalitate organizată și excepționale a Procuraturii Generale l-au reținut în flagrant delict pe unul dintre suspecți în momentul întâlnirii cu așa-zisul ”killer” pentru verificarea decesului persoanei care urma a fi asasinată. 

Ulterior, a fost reținut și cel de-al doilea suspect, în timp ce aștepta confirmarea decesului. Reţinerea a avut loc în incinta casei de schimb valutar, care-i aparținea.

Unul dintre suspecți avea asupra sa un baston, mânerul căruia se scotea cu ușurință având montată pe interior o lamă de cuțit cu lungimea de 15 cm, ce urma a fi folosită pentru verificarea presupusului cadavru.

De asemenea, în cadrul perchezițiilor la casele de schimb valutar și domiciliile suspecților au fost depistate bastoane de același tip, cuțite, topoare, precum și mijloace bănești în proporții deosebit de mari.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru pregătire de omor la comandă. Conform legislației, persoanele culpabile, se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

Fluxul de știri
0