Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile din Moldova au decis să acorde un ajutor de 100 lei copiilor orfani

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis să majoreze indemnizaţiile pentru copiii care au fost adoptaţi şi cei aflaţi sub tutelă.

CHIȘINĂU, 4 aug — Sputnik. Alocația lunară pentru un copil aflat sub tutelă sau înfiat de părinți adoptivi se va majora cu 100 de lei, ajungând la 800 de lei. Aceste modificări legislative sunt propuse de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei din Moldova. Proiectul a fost lansat pentru discuții publice.

Пакистанская молодежь резвится у прорвавшейся трубы в Карачи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Durerea Moldovei: câți copii de pripas are țara

Se presupune că indemnizaţiile majorate vor fi alocate începând cu perioada de la 1 ianuarie 2016. Valoarea totală a alocațiilor plătite în acest an copiilor orfani din bugetul de stat al Moldovei constituie 48 de milioane 288,8 mii de lei. După cum ni s-a explicat la Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, adaosul de 100 de lei la plățile lunare este doar o parte a programului de susținere a familiilor pe care autoritățile s-au angajat să-l implementeze în contextul semnării planului de acțiuni Moldova-UE pentru anii 2014-2016.

Anterior, Parlamentul a examinat chestiunea privind demiterea șefului departamentului de profil, Stela Grigoraș. Inițiatorii moţiunii simple — Partidul Socialiștilor, a apreciat că, din momentul numirii în funcție a Stelei Grigoraș, situația din domeniul protecției sociale în țară nu a suportat modificări pozitive. Tot mai mulți tineri continuă să plece peste hotare, alocațiile și pensiile nu acoperă minimul necesar de existenţă. Însă opoziției nu i-au ajuns voturi pentru demiterea ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Moţiunea simplă a fost susținut doar de 21 de parlamentari.

Fluxul de știri
0