Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Insurgenții au atacat un grup de turiști în Afganistan: 10 persoane au murit

© © AP Photo/ Ishtiaq Mahsud, FileАфганистан. Талибы.
Афганистан. Талибы. - Sputnik Moldova
Abonare
Deocamdată, nici o grupare radicală nu a revendicat atacul. De remarcat că în ultima perioadă a crescut influența grupării radicale „Stat Islamic" în regiune.

CHIȘINĂU, 4 aug — Sputnik. În provincia Herat din vestul Afganistanului, insurgenții au omorât 10 turiști străini, iar alți cinci au fost grav răniți, a comunicat reprezentantul autorităților locale Farhad Kadimi.

Nu se cunoaște deocamdată cetățenia victimelor.

„Două microbuze cu turiști străini au fost atacate azi dimineață pe o șosea de către un grup oameni înarmați. Drept urmare, 10 persoane și-au pierdut viața, iar cinci au fost rănite", a declarat Kadimi.

아프가니스탄 카불 - Sputnik Moldova
Există oare printre prizonierii eliberaţi în Afganistan şi cetăţeni moldoveni

Turiștii se îndreptau spre provincia Bamyan, unii dintre ei fiind salvați de colaboratorii serviciilor de securitate ale Afganistanului imediat după incident.

Poliția locală a demarat o anchetă.

Deocamdată, nici o grupare radicală desfăşurată în regiune nu a revendicat atacul.

În ultimele luni, situația în Afganistan s-a înrăutățit considerabil. Mișcarea radicală „Taliban", care deținea anterior vaste teritorii în localitățile rurale ale țării, desfășoară acum o ofensivă asupra marilor orașe. Totodată, pe teritoriul țării crește influența grupării radicale „Stat Islamic".

Fluxul de știri
0