Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ucraina ar putea acuza Polonia de genocid anti-ucrainean

© Sputnik / Мирослав РотарьКиев центр майдан 2016
Киев центр майдан 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Ucrainei ar putea să condamne Polonia pentru asasinarea în masă a etnicilor ucraineni. Deputații ucraineni ar putea să răspundă în felul acesta la rezoluția Legislativului polonez, care învinuiește naționaliștii ucraineni de genocidul polonezilor.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Deputatul Radei Supreme de la Kiev, Oleg Musii, a înregistrat un proiect de lege cu privire la recunoașterea drept genocid a asasinării etnicilor ucraineni de către autoritățile poloneze în perioada 1919-1951.

Марш памяти жертв Волынской резни в Польше / Marș în memoria victimelor masacrului de la Volîn, Polonia - Sputnik Moldova
Polonia îi acuză pe naționaliștii ucraineni de genocid

„Adevărul trebuie să fie cuprinzător. Adevărul nu trebuie să fie unilateral. Lecțiile istoriei trebuie să fie învățate de toți. Acestea reprezintă un vaccin pentru eventualele recidive”, a comentat Musii inițiativa sa pe Facebook.

Anterior, parlamentul Poloniei a adoptat o rezoluție prin care a desemnat ziua de 11 iulie drept zi a comemorării victimelor genocidului polonezilor, săvârșit de către naționaliștii ucraineni în perioada 1943-1945.

Decizia legislativului de la Varșovia a provocat numeroase reacții negative în societatea și mediul politic ucrainean.

Fluxul de știri
0