Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul român a aprobat tranșa de 60 milioane de euro pentru Moldova

© Photo : Guvernul RomânieiDacian Cioloș
Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul român a aprobat, în ședința de astăzi, acordarea primei tranșe din asistența financiară rambursabilă în valoare de 60 milioane de euro pentru Republica Moldova.

BUCUREȘTI, 4 august – Sputnik. Republica Moldova va primi din partea omologilor români prima tranșă, în valoare de 60 de milioane de euro, în urma acordului încheiat între cele două instituții în ianuarie 2016.

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Iohannis a dat undă verde împrumutului pentru Republica Moldova

Acordul dintre cele două state privind împrumutul în sumă de până la 150 de milioane de euro a fost ratificat prin legea 91 din 2016 și stipula o serie de obligații pe care guvernul Republicii Moldova trebuia să le îndeplinească.

Printre obligațiile care reveneau Republicii Moldova se numără stabilirea foii de parcurs privind încheierea unui acord cu FMI, inițierea unui pachet legislativ pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, lansarea unei analize sistemice a vulnerabilităților din sistemul bancar și fixarea unui calendar legislativ de corectare a acestora.

Decizia de astăzi a Guvernului Român vine după ce acesta a urmărit îndeplinirea obligațiilor și planurilor de acțiuni de către oficialii Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0