Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iohannis a dat undă verde împrumutului pentru Republica Moldova

© privesc.euKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de promulgare a Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat vineri Legea care prevede acordarea asistenței financiare pentru Republicii Moldova în sumă de 150 de milioane de euro.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 mai a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău la 7 octombrie 2015", se menționează într-un comunicat de presă al administrației prezidențiale române.

Acest acord, care prevede acordarea unui împrumut de 150 de milioane de euro Republicii Moldova destinat finanțării deficitului bugetar, a fost semnat la Chişinău pe 7 octombrie 2015, scrie economica.net.

Klaus Iohannis nu a promulgat atunci Legea respectivă, motivând prin contextul politic de la Chișinău inoportun la acel moment pentru aprobarea documentului și din cauza incertitudinii continuării procesului de reforme, pe fundalul crizei politice guvernamentale.

Fluxul de știri
0