Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mişcarea Ravnopravie: reţinerea lui Şor – o acţiune politică

© Sputnik / Мирослав РотарьКлименко Валерий
Клименко Валерий - Sputnik Moldova
Abonare
Mişcarea social-politică „Ravnopravie” condamnă reţinerea preşedintelui său şi declară că această acţiune este una politică.

CHIŞINĂU, 23 iun – Sputnik. Directorul executiv al Mişcării social-politice „Ravnopravie”, Valeri Klimenko, a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă că reţinerea preşedintelui mişcării, Ilan Şor, de către procurorii anticorupţie este o acţiune politică.

Potrivit lui Klimenko, acţiunile care îi sunt incriminate liderului formaţiunii ar fi fost săvârşite în anul 2014.

НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Politică
Avocații lui Șor: am fost luați prin surprindere

„Au trecut doi ani. Ce face un om în acest caz? El vinde tot şi pleacă din ţară. Ilan Şor a decis să candideze la funcţia de primar al Orheiului şi a ocupat acest post, reuşind să facă multe lucruri concrete timp de un an în acest oraş”, a declarat Klimenko.

Directorul executiv al formaţiunii a mai amintit că, tot în această perioadă, Ilan Şor a decis să intre în politică, venind la conducerea „Ravnopravie”.

„Această decizie i-a pus pe gânduri pe mulţi, care văd în Ilan Şor un concurent politic puternic ce poate schimba configuraţia politică din Moldova”, a menţionat acesta.

„Nu suntem împotrivă ca să fie desfăşurate investigaţii penale, dar suntem împotrivă ca Şor să fie închis fără motive”, a continuat Klimenko.

În opinia acestuia, procurorii au luat decizia de reţinere a liderului „Ravnopravie” sub influenţa unor surse media, a unei părţi a societăţii civile şi unor ambasadori străini acreditaţi la Chişinău.

Ilan Şor a fost reţinut, miercuri, pentru 72 de ore de procurorii anticorupţie într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.


Fluxul de știri
0