Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Profesorul ucis în explozia de la Iaşi era născut în Republica Moldova

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaВзрыв, Explozie
Взрыв, Explozie - Sputnik Moldova
Abonare
Profesorul care a murit împreună cu soţia sa în urma exploziei produse într-un bloc din zona Copou din Iaşi, România, era născut în Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 3 aug – Sputnik. Explozia produsă în urma unei scurgeri de gaz într-un bloc de locuit din Iaşi, România, a luat viaţa unui cuplu de profesori universitari. Este vorba despre Victor Bulacovschi şi Jenica — Natalia Bulacovschi.

Potrivit cotidianului „Bună ziua Iaşi”, profesorul Victor Bulacovschi s-a născut în anul 1941 în localitatea Lipcani, Republica Moldova. Studiile universitare le-a finalizat la Institutul Politehnic din Iaşi, Facultatea de Chimie Industrială, obţinând titlul de inginer chimist în anul 1964.

În acelaşi an, având în vedere rezultatele profesionale deosebite, este reţinut în învăţământ, la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, unde se va derula întreaga sa activitate viitoare.

Explozie Iași - Sputnik Moldova
Societate
Tragedie la Iași: două etaje ale unui bloc, spulberate de o explozie (VIDEO)

Soţia sa, Jenica-Natalia Bulacovschi, s-a născut tot în anul 1941, în Bucureşti. Studiile universitare le face la Iaşi, fiind absolventă a Institutului Politehnic, specialitatea Tehnologia celulozei, hârtiei şi fibrelor artificiale.

Explozia s-a produs, luni, în jurul orei 20:20, avariind grav 16 apartamentele, aflate la parter și la etajul I ale blocului de pe strada Văscăuțeanu, lângă seminarul catolic Sf. Iosif, zona Copou, din Iași. Două persoane, soț și soție, au murit şi 11 au fost rănite. Toți locatarii au fost evacuați, iar primarul Iașiului, Mihai Chirică, a anunțat că aceştia se vor putea caza în caminul unui liceu, întrucât structura de rezistență a blocului a fost afectată grav.

Explozia s-ar fi produs de la o acumulare de gaze în subsolul blocului. Unul dintre locatari a reclamat, de trei zile, că miroase a gaz în bloc, dar nu a fost luat în seamă de autorități.

Fluxul de știri
0