Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedie la Iași: două etaje ale unui bloc, spulberate de o explozie (VIDEO)

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Luni seara s-a produs o explozie devastatoare într-un bloc de locuințe din Iași, din zona Copou. În urma deflagrației care a aruncat în aer apartamentele de la parter și de la etajul I, două persoane - un cunoscut profesor universitar și soția lui - au murit, iar alte 11 au fost rănite.

BUCUREŞTI, 2 Aug — Sputnik. Explozia s-a produs în jurul orei 20:20, avariind grav 16 apartamentele, aflate la parter și la etajul I ale blocului de pe strada Văscăuțeanu, lângă seminarul catolic Sf. Iosif, zona Copou, informează Ziarul de Iași

Două persoane, soț și soție, au murit şi 11 au fost rănite. Toți locatarii au fost evacuați, iar primarul Iașiului, Mihai Chirică, a anunțat că aceştia se vor putea caza în caminul unui liceu, întrucât structura de rezistență a blocului a fost afectată grav.

„Mulţi dintre locatari au spus că vor merge la rude, vom vedea câţi oameni au nevoie de cazare. Blocul în care s-a produs explozia nu mai poate fi locuit, cel puţin până la efectuarea unei expertize. Inclusiv scară interioară a fost distrusă", a declarat Mihai Chirică pentru News.ro.

Cele două persoane decedate în urma exploziei sunt Victor Bulacovschi, prorector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi" în perioada 2000-2004, şi fost profesor al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii, şi soţia sa, potrivit bzi.ro

Explozia s-ar fi produs de la o acumulare de gaze în subsolul blocului. Unul dintre locatari a reclamat, de trei zile, că miroase a gaz în bloc, dar nu a fost luat în seamă de autorități, a declarat acesta pentru Ziarul de Iași.

Fluxul de știri
0