Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Cer liber” între Ucraina și Moldova

© Sputnik / Павел Паламарчук / Accesați arhiva multimediaДорожный знак, обозначающий территорию Украинского государства
Дорожный знак, обозначающий территорию Украинского государства - Sputnik Moldova
Abonare
Până la 1 octombrie, țările trebuie să semneze un acord care să prevadă sporirea fluxului de pasageri între cele două state.

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. Situația tensionată din Donbas, precum și evenimentele de la Kiev și Odesa, au condiţionat reducerea bruscă a fluxului de pasageri din Moldova spre Ucraina. Conform datelor oficiale ale Biroului Național de Statistică a Moldovei, numărul cetățenilor moldoveni care vizitează țara vecină s-a redus în ultimii trei ani cu 40%.

Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Bernard Cazeneuve: trebuie amplificate măsurile de securitate în zona Schengen

Autoritățile ambelor țări, îngrijorate de această stare de lucruri, au decis să semneze un acord cu privire la „cerul liber", acord care va avea menirea să liberalizeze traficul aerian dintre Ucraina și Moldova.

Asupra acestei înțelegeri au convenit reprezentanții grupului de lucru moldo-ucrainean care s-a întrunit la Chișinău.

De menționat că acordul respectiv încheiat între serviciile de aviaţie ale celor două țări se încadrează în condițiile Acordului cu privire la spațiul aerian comun dintre Moldova și UE și care, în cele din urmă, va contribui la creșterea traficului pentru transportatorii aviatici ucrainevi.

Părțile urmează să semneze documentul la 1 octombrie. Se presupune ca acest pas va spori fluxul reciproc de pasageri dintre cele două țări.

Fluxul de știri
0