Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cetăţenii, despre disciplinele ce lipsesc în școlile din Moldova

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaExamen, studentă
Examen, studentă - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit cetăţenilor ţării, în instituțiile de învățământ din RM este acordată o atenție extrem de redusă culturii, literaturii și istoriei.

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. În scurt timp va începe un nou an de studii și toate problemele legate de școală vor fi iarăși „în top". Una dintre chestiunile stringențe este complexitatea sistemului de educație național. 

Corespondentul Sputnik a discutat cu cetățenii, întrebându-i ce discipline ar trbui introdus în sistemul de educație preuniversitar. Jurnalistul a rămas uimit de răspunsurile multora dintre ei: obiecte de studiu sunt de-ajuns, însă orele prevăzute pentru unele dintre acestea sunt insuficiente pentru atingerea nivelului necesar de cunoștințe și dezvoltarea erudiției.

Бакалавр 2016 - Sputnik Moldova
Societate
Topul liceelor care au înregistrat cea mai înaltă medie la BAC

În cadrul sondajului au fost făcute mai multe propuneri privind introducerea unor discipline noi.

În general, mulţi respondenți sunt de părerea că în școli sunt insuficiente ore de limba și literatura rusă și istoria universală.

Cetățenii RM mai optează și pentru introducerea orelor de literatură universală, culturologie și științe ale naturii.

Și, desigur, mulți s-au pronunțat pentru ore suplimentare de educație fizică, deoarece în acest secol computerizat practicarea sportului este benefică pentru oricare.

Fluxul de știri
0